Друга лига запад: Слога пружила добар отпор, али поражена од лидера
22. априла, 2019.
Почео васкршњи мини сајам, отворена продајна изложба вртића
22. априла, 2019.

Мјештани Разбоја организовали цјелодневно славље, озваничен почетак радова на изградњи дома

Мјештани Разбоја Љевчанског добиће ускоро друштвени дом у свом селу а радове на финансирању овог објекта који ће служити за окупљање омладине из цијелог Лијевча поља највећим дијелом финансираће Влада Србије у износу од 75 хиљада евра.

Почетак извођења радова озваничио је у недјељу 21. априла начелник општине Млађан Драгосављевић у присуству бројних мјештана, чланова грађевинског одбора и донатора. Он је рекао да ће овај објекат служити за рад фолклорног ансамбла „Лијевче“ из Разбоја али и за друге активности омладине овог и околних села.

„Позивам све мјештане да се уједине у изградњи овог објекта који ће у значајној мјери оживјети друштвени живот у овој мјесној заједници. Помоћ у том погледу већ су пружиле и приватне фирме из овог села, „Хидрокоп“ и Дрвна индустрија „Зрнић“, а посебно бих наглашио ангажман привредника Радослава Баје Бабића великог човјека и хуманисту који је веома посвећен свом родном селу Разбој“, рекао је начелник Драгосављевић и подсјетио да је захваљујући њима недавно асфалтирано школско игралиште у селу.

Он је похвалио и ангажовање одборника Јордана Kуваље из овог села који је такође допринио да се одобри реализација ове инвестиције у нашој општини.

„Највећу захвалност упућујем Влади Србије која ће обезбиједити потребна средства, као и Влади Републике Српске и другим републичким институцијама које су у склопу специјалних и паралелних веза са Србијом уговориле реализацију овог важног пројекта. Финансијску помоћ ће такође пружити и Општина Србац“, рекао је начелник Драгосављевић.

Пројекат изградње дома у Разбоју Љевчанског један је од бројних пројеката који ће бити финансирани ове године од стране Владе Србије у вриједности од 9.3 милиона евра а договор је постигнут почетком априла на састанку премијера Републике Српске Радована Вишковића и предсједника Србије Александра Вучића. Тада је усаглашена листа и финансијски оквир по којем је предвиђено да се у свакој општини у Републици Српској реализује по један пројекат.

Озваничењу почетка радова на изградњи дома присуствовао је и Танасије Тане Kуваља, чувени бициклиста и аутомобилиста који је поријеклом из овог села. Kуваља је вишеструки првак бивше Југославије и најбољи босанскохерцеговачки бициклиста свих времена а учествовао је и на Олимпијским играма у Мексику 1968. године.

Поред ове церемоније, одржан је и дочек учесника 13. међународне бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“ која је прошла кроз Разбој Љевчански на свом путу ка крајњем одредишту у Бањалуци, чиме је одата почаст Танасију Куваљи као једном од најтрофејнијих спортиста бивше Југославије.

Мјештани Разбоја су се истински потрудили да организују спортско-забавни програм на највишем нивоу. Организован је наступ чланова Ансамбла народних игара „Лијевче“ и KУД „Славко Мандић“ из Лакташа, Фијакеријада и такмичења у скакању у врећи, бацању камена с рамена и повлачењу конопца, као и турнир у малом фудбалу.

Током цијелог дана мјештани су могли бесплатно конзумирати бика на ражњу и точено пиво а госте је забављао бенд Јандрино јато.

„Велика је част што је и Разбој добио прилику да дочека бициклисте из цијелог свијета. на тај начин је дирекција трке придала значај нашем Танасију Kуваљи и његовим заслугама у спорту. Из Српца и Разбоја је отишла лијепа слика у свијет а и организатори трка су одушевљени оним што је приређено у нашој општини“, рекао је начелник општине Млађан Драгосављевић.

Окупљање у Разбоју Љевчанском имало је и хуманитарни карактер јер су се могли остављати добровољни прилози за лијечење мјештанке Станиславе Брковић која већ више од седам година болује од рака и којој се тешка болест вратила по трећи пут. 

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM

 

Comments are closed.