Србачка регата окупила 25 пловила из четири општине
29. јула, 2019.
Чувају сјећање на погинуле борце из Доње Лепенице
29. јула, 2019.

Мјештани Расавца прославили завршетак асфалтирања пута

Мјештани Расавца прославили су синоћ завршетак реконструкције и асфалтирања локалног пута у њиховом селу у дужини од 2.2 километра. Инвестиција је била вриједна 246 хиљада KМ а средства су обезбиједили Општина Србац и ресорно министарство у склопу пројекта руралног развоја „ИФАД“ а радове је за мјесец и по дана завршила грађевинска фирма „Градис инвест“ из Српца.

Свечаност поводом завршетка пројекта окупила је и бројне госте из Српца и сусједних општина, међу којима су били министар финансија у Влади Републике Српске, Зора Видовић, представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Зоран Kовачевић, Драган Малиновић, Наташа Kосић и Бојан Балабан и представници Општине Србац на челу са начелником Млађаном Драгосављевићем, замјеником начелника Драганом Микићем и начелницима општинских одјељења.

Госте је у име домаћина поздравио Стево Новаковић који је рекао да им асфалт много значи јер у селу има око 100 становника од чега је много младих, а од центра Српца су удаљени четири километра.

„Сад кад је прошао асфалт имамо осјећај као да смо у неком другом мјесту“, рекао је Новаковић који се посебно захвалио министрици финансија Зори Видовић и начелнику Млађану Драгосављевићу, уручивши им поштење и захвалнице.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да ова инвестиција показује да се у Српцу дешавају позитивне ствари.

„Желим од срца свим мјештанима и њиховим покољењима да овај пут користе вијековима на општу добробит“, рекао је начелник Драгосављевић.

Министар финансија Зора Видовић рекла је да је веома значајно што је Расавац добио асфалтни пут јер се ради о предграђу Српца.

„Драго ми је што смо заједнички подржали ову инвестицију и посебно бих истакла упорност мјештана да истрају у овом пројекту“, рекла је Видовић.

Мјештани су уручили захвалницу и представнику министарства Зорану Kовачевићу, извођачу радова фирми „Градис инвест“, као и Живку Микулићу и Оливери Радовић, представницима Радне јединице “Електродистрибуција“ Србац  у чијем објекту су припремили свечани ручак.

Један од најстаријих мјештана 73-годишњи Војислав Новаковић каже да за њега асфалт много значи, а посебно за ђаке који имају четири до пет километара до школе у Српцу.

„Некад сам ишао пјешке у Србац по блату и прашини, а ово је за нас сада велика ствар. Хвала свим донаторима који су омогућили да наш Расавац сада буде много боље мјесто за живот“, рекао је Новаковић.

 

Comments are closed.