Један нови случај вируса корона у Српцу
23. новембра, 2020.
Јесење свечаности у србачком вртићу
23. новембра, 2020.

Мјесне борачке организације доприносе бољем положају борачких категорија

Предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан одржао је данас састанак са предсједницима мјесних борачких организација на којем их је информисао о раду Фонда солидарности Борачке организације у овој години и плану рада Фонда за наредну годину.

Због пандемије вируса корона и прописаних мјера општинског штаба састанак је организован са једном групом учесника, док ће се са осталим предсједницима мјесних организација разговарати накнадно.

Сједници су присуствовали Драган Алексић, предсједник Предсједништва Борачке организације Србац, Горан Тривунић предсједник одбора ратних војних инвалида, као и предсједници мјесних борачких организација Горња Лепеница, Пријебљези, Повелич, Бајинци, Kукуље и Разбој Лљевчански.

На састанку је закључено да је Фонд оправдао очекивања те да се посебна пажња и активност треба усмјерити на прикупљање средстава како би се реализовале планиране активности у наредном периоду, првенствено због чињенице да је потребно ријешити 14 захтјева за помоћ у стамбеном збрињавању, од чега је предвиђена и градња три куће за најугроженије чланове Борачке организације Србац.

Вођена је расправа и око начина организације парастоса у мјесним борачким организацијама у 2021. години, а расправа је послужила као припрема за израду програма рада Борачке организације Србац за наредну годину.

Присутни предсједници су дали своје приједлоге, а након што се изјасне све организације, Предсједништво ће Скупштини доставити приједлог програма рада за 2021. годину са начином обиљежавања ових манифестација.

У наставку сједнице вођена је и дискусија око активности на учлањивању нових чланова у Борачку организацију Србац и повећању степена наплативости чланарине као основног вида финансирања Фонда солидарности.

 

Comments are closed.