Одгођена продаја монографије општине Србац
4. новембра, 2020.
За обнову средњошколског центра и школе у Кукуљама издвојено 1.3 милиона KМ
4. новембра, 2020.

Министри Сребренка Голић и Зора Видовић у посјети подручној школи у Kукуљама

Потпредсједница Владе Републике Српске и министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и министарка финансија Зора Видовић заједно са начелником општине Србац Млађаном Драгосављевићем данас су посјетили подручну школу „Доситеј Обрадовић“ у Kукуљама у којој су у току радови на енергетској обнови.

Радови на реконструкцији крова ове школе, вриједни око 120.000 KМ, изводе се у оквиру пројекта побољшања енергетске ефикасности, који финансира Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Kукуље, Радојица Видовић, изразио је захвалност Влади Републике Српске што ће на овај начин бити ријешен дугогодишњи проблем школе, јер је кров прокшњавао а просторије су биле влажне и хладне, што је отежавало наставу.

Деветоразредну школу у Kукуљама похађа око 120 ђака из Kукуља, Лилића, Kосјерова и Петровог села. Прије двије године, уз помоћ ресорног министарства, промијењена је столарија на половини учионица а у плану је да се ускоро заврши и остатак, те изврши унутрашње уређење дотрајалих учионица.

Након посјете школи у Кукуљама, министри ће данас обићи и Центар средњих школа „Петар Кочић“ гдје је започела друга фаза реконструкције овог објекта.

 

 

 

 

Comments are closed.