Почело чишћење каналске мреже у Српцу, радове обишао министар Борис Пашалић
12. новембра, 2020.
У току асфалтирање путева од Ножичког према Пријебљезима и Илићанима
13. новембра, 2020.

Министар Борис Пашалић у посјети пољопривредном газдинству Митра Сулеме из Брезовљана

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић данас је посјетио пољопривредно газдинство Митра Сулеме који се на властитом посједу у Брезовљанима бави ратарством, повртарством и сточарством на површини од 420 дунума.

Митар је корисник подстицаја ресорног министарства за сјетву и жетву, производњу млијека, узгој музних крава и других видова подстицаја, а недавно је добио и пластеник.

„Бавим се пољопривредом са двојицом синова и сваког дана устајем у 4 сата ујутру и радим до навече. Редовно добијам разне врсте подстицаја и захваљујем министарству на помоћи“, рекао је Сулема.

Министар Борис Пашалић рекао је да је сваки човјек који одлучи да остане на селу и преноси знање о пољопривреди на своје потомке злата вриједан.

„Овај узорни пољопривредник је корисник наших подстицаја и остаје да му ријешимо још питање квалитетног водоснабдијевања што ћемо учинити у сарадњи са Општинском управом“, рекао је Пашалић.

Он додаје да је пољопривредна производња у Српцу значајно унапријеђена што се види по висини подстицаја који су 2015. године исплаћени за србачке пољопривреднике у износу од 990 хиљада KМ, а прошле године чак 1.7 милион KМ.

Начелник општине Млађан Драгосављевић изразио је спремност да пољопривреднику Митри Сулеми помогне у рјешавању свих проблема са којима се суочава како би наставио са успјешном производњом и у складу са могућностима додатно повећао капацитете. Он је упутио захвалност министру Борису Пашалићу на великој подршци која се пружа србачким пољопривредницима што се види не само по повећаном износу подстицаја, већ и бројним пројектима набавке пољопривредне механизације, изградњи инфраструктуре и других видова подршке.

 

 

Comments are closed.