Молебан у храму Васкрсења Господњег поводом Православне нове године
12. јануара, 2020.
Анкетом о потрошњи домаћинстава обухваћена и општина Србац
15. јануара, 2020.

Миленијум покреће нове креативно-едукативне радионице

Невладина организација “Миленијум“ из Српца кренула је са реализацијом новог пројекта под називом “Kреативно-едукативне радионице“ у сарадњи са Савјетом ученика Основне школе “Јован Јовановић Змај“ Србац.

Уз разне видове дружења младих, пројекат подразумијева укључивање у активности особа са инвалидитетом.

Извршни директор Миленијума, Санела Видовић, каже да је за узраст основаца веома важно да буду физички активни и развијају разне способости и вјештине. Она додаје да се идеја за нови вид сарадње родила у Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор“ гдје чланови њиховог аматерског позоришта често изводе представе.

,,Kада нам се укаже прилика, увијек радо одемо у Извор. Одлучили смо се да урадимо корак више, те да дружења буду чешћа и да се више повежемо са члановима удружења како бисмо младима дали прилику да боље упознају особе које имају неке од сметњи у развоју и да се кроз разне активности са њима више друже. Нови пројекат, у наредном школском полугодишту, даје управо ту могућност“, каже Видовић.

На идеје за активности у Миленијуму долазе посматрајући свакодневницу младих људи и дјеце, који све више времена проводе сједећи за рачунаром или држећи мобилне телефоне у рукама.

,,Циљ нам је покренути нашу омладину, дати им подстрек да буду активнији и креативнији. Организација се труди да свакоме пружи занимацију у оквиру његових интересовања. Тако у оквиру рада аматерског позоришта наши чланови могу да се опредјеле да ли желе да буду на сцени или да раде на припремама које се одвија иза ње. Пројекат “Kреативно-едукативне радионице“ је још један вид дружења, гдје спајамо стицање новог искуства и креативност а уједно чинимо добро за себе и друге“, каже Санела.

Овим путем из НВО ,,Миленијум“ позивају младе са подручје наше општине да им се придруже на радионицама, глуми и другим садржајима, а више информација могу добити на фејсбук страници Миленијума.

Comments are closed.