Расписан јавни позив за новчане подстицаје у пољопривреди
22. августа, 2019.
Завршена хуманитарна акција Цезара: Уручили пакете школског прибора за 70 дјеце
23. августа, 2019.

Миленијум одиграо нову представу, прикупљено 1508 KМ за Српчанку обољелу од карцинома

Аматерска позоришна трупа „Миленијум“ одиграла је синоћ у препуној сали Дома културе у Српцу премијеру своје нове представе под називом „Ах, ти Богови“ у режији глумице Народног позоришта РС, Слађане Зрнић.

Представа у којој су млади србачки глумци на комичан начин дочарали шта је заједничко старим Грцима и данашњим људима када је борба за власт у питању, одушевила је србачку публику, а што је најважније, испунила свој хуманитарни карактер.

Сав приход од продатих улазница био је намијењен за лијечење 36-огодишње Сњежане Попадић Реповић, мајке малољетног дјетета, а прикупљено је 1.508 KМ.

„Српчани су још једном показали своју хуманост јер су не само куповали карте већ остављали и појединачне донације. Хвала свима на овом племенитом чину а наша акција прикупљања средстава наставља се и даље, јер ћемо до сриједе путем нашег жиро рачуна скупљати донације па позивам предузећа и грађане да се одазову и одвоје колико су у могућности“, рекла је координатор позоришта, Санела Видовић.

Донације се могу уплатити на број жиро рачуна Миленијума: 5620108023750183, који је отворен код НЛБ банке.

Ово је била једанаеста представа позоришне трупе „Миленијум“ са којом већ 13 година ради глумица Слађана Зрнић, која каже да је грчка митологија увијек изазов, како за предаваче, тако и за полазнике часова глуме.

„У представи смо се бавили темама, причама и митовима на којима је базирана западна цивилизација. Радили смо са глумцима аматерима од којих многи до сада нису имали никаквих додирних тачака са глумом, али уз предан рад научили су основе глуме и изванредно изнијели представу на премијери, о чему довољно говоре реакције публике које су одличне“, рекла је Зрнић.

Она додаје да су протеклих година србачки глумци добили награде на бројним фестивалима у региону.

„Освајали смо признања широм БиХ, Србије и Хрватске за најбоље представе по оцјени жирија и публике и надам се да ће и нова представа заживјети“, рекла је Зрнић.

Реализацију представе помогли су Министарство просвјете и културе РС и Центар за културу и спорт Србац, а захвалност на синоћњој премијери упућена је и Општини Србац која такође редовно помаже рад овог позоришта.

У представи су глумили:
ЗЕВС: Марко Миљевић
ХЕРА: Горана Максимовић
АФРОДИТА: Јелена Љубојевић
АТИНА: Тамара Петковић
ПАРИС: Огњен Миљевић
ПОСЕЈДОН: Стефан Думонић
АРЕС: Немања Kраљ
ДЕМЕТРА и ПЕРСЕФОНА: Анамариа Љубојевић
АМАЗОНKА која мисли да је ИФИГЕНИЈА: Бранка Тесла
ЈЕЛЕНА и ЕУРИДИKА: Даница Думонић
НАРАТОР-ХАД: Милорад Тубић
АРТЕМИДА и ЕХИДНА: Надежда Гаврић
СУЂАЈЕ и АМАЗОНKЕ: Милица Врховац, Лана Пејаковић, Ирина Kљајчин

Организатор: Санела Видовић
Режија, адаптација, костим, избор музике: Слађана Зрнић
Шминка, тон и свјетло: Марија Љубојевић, Ивона Стојић
Дизајн плаката и афише: Немања Kраљ
Израда сценографије: Војо Ђурђевић

 

Comments are closed.