Нови систем наплате паркинга у Српцу од понедјељка 13. маја
10. маја, 2019.
Добар пласман србачког Црвеног крста на регионалном такмичењу у пружању прве помоћи
12. маја, 2019.

Микула по други пут међу Српчанима, дошла публика од 7 до 77 година

Kада се бавите музиком и одржите концерт на којем готово два часа свирате само своје пјесме и притом одржите пажњу публике, тек тада сте доказали да сте израсли у врхунског умјетника. А Бојан Микулић Микула је показао да јесте, или да је барем на добром путу да то постане, јер како кажу, најтеже је успјети „у свом селу“, а када то остварите само небо је граница.

У Дому културе у Српцу синоћ је наступио други пут у посљедње три године а по први пут са својим Надничарима који су га пратили на сцени. На његов перформанс ниједног тренутка није утицало бројно стање публике, које руку на срце и није било као на његовом првом концерту на истом мјесту у октобру 2016. године, али сала је била пристојно попуњена и они који су дошли показали су да цијене оно што он ствара.

Окупивши групу доказаних музичара који су годинама, па чак и деценијама „пекли занат“ на јавној сцени, Микула је коначно кренуо да убире плодове онога чему је посветио цијели свој живот а турнеју на коју је кренуо по Републици Српској, Федерацији БиХ и Србији успјешно је наставио у Српцу.

Kонцерт је отворио пјесмом Ћутим ја а наставио хитом Nožičko calling кога је посветио свом родном селу у којем је одсвирао прве акорде на гитари. Низале су се потом пјесме Спонзоруша, Хајде реци и Sunday morning које имају више стотина хиљада прегледа на You Tube-u а потом је Микула испунио жељу публике, поготово оних најмлађих којих је било у изненађујуће великом броју, и отпјевао свој велики хит Љубичица.

Занимљиво је да је ова пјесма оставила траг и у Данској гдје је Микула недавно наступао са својим бендом, јер је један његов пријатељ који превози дјецу са посебним потребама, пуштао у свом возилу Микулине пјесме а неколико малишана је остало одушевљено пјесмом Љубичица и чак је научило напамет, иако не разумију ниједну ријеч.

Атмосфера у Дому културе је потом достигла највиши ниво када је Микула запјевао Да је чега није, а о каквом се шоумену ради показао је врхунском интерпретацијом свог хита Циганска прича.

Након пјесме Чекам на позив за коју је урадио и спот, услиједио је његов мегахит Kа’ш се жен’т који га је прославио у читавом региону па тако и не чуди што је због ове пјесме награђен чак и Оскаром популарности у Бањалуци.

Публика у Српцу одлично је одреаговала и на Микулине пјесме Емили, Зимски реге, Тол’ко о том и Kоји вели, а врхунац концерта је услиједио када су на репертоар стигли хитови са којима је кренуо на трновит пут од “јутјубера” до професионалног музичара – Да ја теб’ кажем и Технолошки хендикепиран. Упаковане у аранжману потпуно другачијем од онога који се могу чути на интернету, ове пјесме су сазреле и звуче заиста сјајно.

Емотивном баладом Не чекај крај Микула је најавио излазак свог другог студијског албума који је планиран на јесен, а пјесмом Ако Бога знате подсјетио је на некадашњи митинг за мир у Српцу на којем је наступио, а којим се покушала послати порука да се зауставе ратне страхоте.

Након ове тешке пјесме Микула је вратио осмијех на лице најновијом пјесмом Мотел Шешлије, као обрадом чувеног хита групе Eagles, Hotel California, те најавио до краја мјесеца излазак спота који је сниман у Kостајници.

Да је прави мајстор у обрадама, показао је и пјесмом Видим да Вида лока насталој по чувеном хиту Рикија Мартина апотом је услиједила неочекивана завршница концерта када је Микула на оригиналан начин дочарао чувену арапску причу о Аладину и његовој чаробној лампи, кроз пјесму Неће Халид дијаманте, која се нашла и на његовом првом албуму „Слобода и друге бајке“ објављеном прије три године.

На самом крају, Микула је отпјевао Данас је још добро којом је указао на проблеме данашњег друштва и дао своје виђење оног што нас чека у будућности.

Синоћњи концерт био је посебан и из разлога што је комплетан наступ снимала Елта телевизија из Бањалуке и у плану је да буде објављен „live“ албум који ће се наћи и у видео и аудио формату.

Да је Микула заиста водио рачуна о томе да овај концерт буде квалитетнији од оног из октобра 2016. године, свједочи и то да су техничку екипу чинили стручњаци из Београда, Бањалуке и Лакташа.

Занимљиво је да Микула и Надничари синоћ нису стигли ни да се поклоне публици након наступа јер су их већ у великом броју окружили бројни малишани који су имали жељу да се сликају с њима, а треба нагласити и то да је карту купило и неколико Српчана који су загазили у осму деценију живота, што је права потврда да је ово био концерт за све генерације.

Турнеја се наставља вечерашњим наступом у Витезу а потом слиједи краћа пауза и припреме за нове концерте који ће услиједити у другој половини године.

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM

 

Comments are closed.