Испуњена жеља особи са инвалидитетом из Разбоја: Добио бицикл на поклон
6. фебруара, 2019.
Реконструкција зграде Центра за социјални рад у завршној фази
7. фебруара, 2019.

Микићи уручили 2100 KМ Живку Миљићу и удружењу Извор

На хуманитарном концерту који је организован протеклог викенда у част Миодрага Микића-Микија, познатог србачког музичара који је преминуо 2. фебруара прошле године, прикупљено је 2.100 KМ за лијечење србачких малишана.

Од тог износа, 1.200 KМ је уручено самохраној мајци Невени Игњатић за лијечење њеног сина Живка Миљића који болује од церебралне парализе и других тешких обољења а 900 KМ је уручено Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор”.

Помоћ је уручила Сњежана Микић, супруга покојног Миодрага, заједно са синовима Стефаном и Давидом који су заједно са својом сестром Теом одржали концерт за памћење у препуном Дому културе.

Самохрана мајка Невена Игњатић имала је само ријечи хвале за гест породице Микић која се одлучила да концерт посвети управо онима којима је помоћ најпотребнија.

“За нас то значи много, првенствено како бисмо му обезбиједили храну и лијекове. Свакодневно требам издвајати око 20 KМ за напитке које пије а преживљавамо са свега 250 KМ мјесечно од помоћи коју добијемо преко Центра за социјални рад”, рекла је Невена.

Она додаје да је Живко и даље у тешком здравственом стању и да је потребно да га ускоро води у Загреб на наредне претраге и терапије.
Предсједница удружења Извор, Мира Татић, упутила је захвалност свима који су учествовали у организацији концерта и који су се одазвали на овај наступ, купили улазницу или оставили новчану донацију.

“На концерту је било заиста прелијепо а средства која смо добили биће усмјерена да додатно побољшамо рад нашег удружења како би сва дјеца имала подједнаку корист од ове донације”, рекла је Татић.

Она је додала да је након зимске паузе удружење почело са радом прошле седмице а терапије су кренуле ове недјеље.

“Очекујемо да нам се придружи докторица Зора Станић која ће радити са дјецом на новој кади за подводну масажу  као и дефектолози и логопеди који раде с нама у удружењу”, рекла је Татић.

Сњежана Микић била је препуна емоција током посјете малом Живку и удружењу Извор, истакавши да је помоћ отишла у праве руке.

“Kада погледате како се Живко бори за живот једноставно останете без текста. Он је једно весело дијете, препуно позитивне енергије али су га нажалост притиснуле бројне здравствене тегобе. Надам се да ћемо му на овај начин помоћи да се барем дјелимично опорави. Исто тако смо увјерени да ће ова помоћ Извору такође бити од велике користи”, рекла је Микић.

Она додаје да је у плану да се хуманитарни концерт одржи и идуће године како би се пружила помоћ онима којима у том тренутку буде потребна, а том приликом ће припремити нова музичка изненађења.

 

Comments are closed.