Дан здраве хране у Kукуљама у знаку традиционалне српске свадбе и домаћих специјалитета
5. новембра, 2019.
Одржана јавна трибина у Српцу: За инфраструктуру у задње три године уложено 9.6 милиона KМ
6. новембра, 2019.

Међународни фестивал “Мотајичко зимско прело” у суботу 9. новембра у Српцу

Фолклорно удружење грађана “Мотајички вук” из Ситнеша организује међународни фестивал фолклора и умјетности “Мотајичко зимско прело” који се одржава пету годину заредом.

Фестивал ће трајати два дана и одржаваће се у два града, Српцу и Прњавору, а учешће ће узети шест културно-умјетничких друштава из Русије, Бугарске, Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Прво фестивалско вече одржава се у суботу 9. новембра у спортској дворани у Српцу са почетком у 18 часова а друго фестивалско вече у понедјељак 11. новембра у Дому културе у Прњавору са почетком у 19 часова.

Учесници програма:
1. Ансамбл “Счастливое Детство” Јарослав, Русија
2. Фолк Ансамбл “Здраветс” Софија, Бугарска
3. ЦОТK “Десанка Ђорђевић” Београд, Србија
4. KУД “Лим” Беране, Црна Гора
5. KУД “Чајавец” Бања Лука, Република Српска
6. ФУГ “Мотајички вук” Србац, Република Српска

Манифестација у Српцу почиње пријемом начелника општине Млађана Драгосављевића за учеснике фестивала. Пријем ће се одржати у згради Општинске управе у Српцу са почетком у 15 часова.

Од 16 часова предвиђен је дефиле улицама града а од 17 часова презентације домаћина. Том приликом ће посјетиоци фестивала имати прилику да испробају традиционалне домаће специјалитете овог краја.

У 18 часова почиње концерт фолклора у спортској дворани а цијена улазнице је 3 KМ.

Позивају се грађани да присуствују традиционалном фестивалу Мотајичког вука који је из године у годину све бољи и окупља све већи број учесника из различитих дијелова Европе.

Comments are closed.