Обиљежена 27. годишњица од формирања Прве србачке лаке пјешадијске бригаде
7. јуна, 2019.
Слога освојила Kуп Општинског фудбалског савеза Србац
8. јуна, 2019.

Матуру прославило 159 основаца, ученици генерације Сузана Стојковић, Јована Вујичић и Александар Чекић

Ученици деветих разреда из цијеле србачке општине синоћ су прославили матурско вече у ресторану „Динамик“ у Повеличу у друштву својих одјељенских старјешина и руководилаца школе а претходно је у Српцу, Разбоју и Ситнешима организован дефиле ученика и наставника и фотографисање са породицом и пријатељима.

Међу њима је било 99 матураната Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у оквиру којих су три одјељења деветих разреда из Српца са 75 ученика и по једно одјељење из Kобаша и Ножичког са укупно 24 ученика.

Ученик генерације ове школе је Сузана Стојковић из одјељења девети два из Српца. Поред ње, вукову диплому су још добили и Тамара Петковић, Милица Илић, Валентина Вранић и Валентина Радојчић.

За мале матуранте у фискултурној сали основне школе у Српцу организована је свечана додјела диплома а међу присутнима су били њихови родитељи и наставници. У поздравној ријечи, директор школе Славко Драгосављевић пожелио је матурантима да их у животу прати добро здравље, љубав и срећа на животним пољима.

„Завршетком основне школе направили сте прекретницу у свом животу. Девет година сте провели у нашој образовној установи и за то вријеме добијали и добре и лоше оцјене, похвале и укоре, али ћете засигурно највише памтити само лијепе тренутке испуњене осмјесима и понеким несташлуцима. Гледали смо како одрастате а сада је вријеме да вам пожелимо срећу у даљем животу. Захваљујем се и родитељима на изузетној сарадњи и дијелим са вама понос који осјећате јер су ово све наша дјеца“, рекао је Драгосављевић.

Он је поручио малим матурантима да се након завршетка школовања врате у Србац и наставе у њему свој радни и животни вијек, јер нема бољег мјеста за живот од отаџбине у којој су одрасли.

Матуру су синоћ прославила и 34 матуранта Основне школе „Доситеј Обрадовић“ од чега 23 њих из Разбоја и 11 из Kукуља. Ученик генерације је Јована Вујичић а поред ње, носилац вукове дипломе била је и Горана Максимовић.

Матурско вече је прославило и 26 матураната Основне школе „Вук Kараџић“ од чега 21 из Ситнеша и пет из Ћукала. Ученик генерације је Александар Чекић из Горње Лепенице који је био и једини носилац Вукове дипломе.

 

 

Comments are closed.