Одбори Борачке организације правили планове за будући период
21. децембра, 2020.
Инфо дан о дигиталној трансформацији у малим и средњим предузећима у сриједу 23. децембра
22. децембра, 2020.

Марија Шарић из Ножичког по други пут написала најљепше писмо Дједа Мразу

Ученица петог разреда из Ножичког, Марија Шарић, другу годину заредом написала је најљепше писмо Дједа Мразу у конкуренцији 82 ученика из бањалучке регије, а основац Лука Лепир из Српца заузео је друго мјесто.

За изузетну креативност Марија је награђена таблет рачунаром док је Лука добио бежичне слушалице.

Ради се о традиционалној новогодишњој активности коју сваке године организују Поште Српске уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Три првопласирана ученика који су написали најљепша писма са подручја које обухватају радне јединице Пошта Српске у Бањалуци, Бијељини, Приједору, Добоју, Брчком, Требињу, Сокоцу, Зворнику и Фочи добиће робне награде, док ће остали за исказани труд добити пакетиће, међу којима су и ученици србачке школе, Марко Пејаковић и Ана Раилић.

Укупно ће бити награђено преко 500 малишана из цијеле Републике Српске који су слали писма.

Ђаци су у писмима навели да су били добри током цијеле године и затражили да им Дједа Мраз донесе неки поклон, брата или сестру. Малишани су имали прилику да цртају и разне цртеже, попут породице, Дједа Мраза, поклона или других новогодишњих мотива.

Због тренутне епидемиолошке ситуације изазване појавом и ширењем вируса корона, ове године неће бити организоване завршне манифестације избора најљепшег писма Дједа Мразу, већ ће сви поклони бити достављени на кућну адресу.

Списак награђених можете погледати на интернет страници Пошта Српске ОВДЈЕ.

Ученица Марија Шарић прошле године је први пут проглашена најбољом на овом конкурсу а одличан пласман остварила је и ученица Ана Раилић, која је била трећа на бањалучкој регији.

Успјех србачке школе исте године употпунило је још неколико ђака из четвртог и петог разреда који су за своју креативност награђени поклон пакетићима.

Одржавањем ове манифестације, Пошта успоставља јединствен начин “комуникације” између малишана и Дједа Мраза, те најмлађима омогућава остварење жеља.

Видео у којем Марија рецитује своје писмо Дједа Мразу можете погледати на Фејсбук страници удружења “Моје Ножичко” ОВДЈЕ.

 

 

Comments are closed.