Школа у Разбоју Љевчанском на поклон добила асфалтно игралиште и косилицу
11. априла, 2019.
Дуал радар на србачким путевима од 13. до 28. априла
12. априла, 2019.

Манифестација „У сусрет Васкрсу“ у четвртак 25. априла на градском тргу

Традиционална манифестација „У сусрет Васкрсу“ биће одржана на градском тргу у Српцу у четвртак 25. априла са почетком у 11 часова, одлучено је на првој сједници организационог одбора која је одржана у читаоници Народне библиотеке у Српцу.

Ова традиционална манифестација одржава се седму годину заредом под покровитељством Општине Србац а организатор је Народна библиотека и Дјечије одјељење ове установе, у сарадњи са Основном школом ,,Јован Јовановић Змај” Србац, Дјечијим вртићем ,,Наша радост”, Туристичком организацијом, Центром за културу и спорт, Центром за социјални рад Србац, Удружењем грађана ,,Ц.Е.З.А.Р.”, Невладином организацијом ,,Миленијум” и Удружењем родитеља и дјеце са посебним потребама ,,Извор”.

“Главни дио програма ће бити такмичење најмлађих у украшавању васкршњих јаја а и ове године биће омогућена бесплатна дегустација посне хране коју ће припремати фолклорна друштва из Српца и четири пекаре”, рекла је координатор Дјечијег одјељења Kаролина Станишљевић. 

Директор Народне библиотеке Бранко Савановић рекао је да ће свечаност поводом великог хришћанског празника Васкрса почети већ у понедјељак 22. априла предавањем које ће у читаоници библиотеке одржати синђел Теофил, настојатељ манастира Осовица.

“Планиран је и тродневни мини сајам народних рукотворина, сувенира и других уникатних предмета, као и турнир у малом фудбалу под називом ,,Kутија шибица”, који ће по први пут бити одржан у организацији Омладинског савјета Србац. Све то ће значајно уљепшати прославу предстојећег празника а садржајима ће се највише радовати дјеца и млади”, рекао је директор Народне библиотеке, Бранко Савановић.

Comments are closed.