Представљено 28 умјетничких дјела са овогодишње бардачке колоније
10. октобра, 2020.
Четири нова случаја вируса корона у Српцу
13. октобра, 2020.

Манифестација „Дани Русије у Српцу“ у четвртак 15. октобра у Дому културе

Народна библиотека Србац у сарадњи са Општином Србац и Амбасадом Руске Федерације у БиХ организује манифестацију „Дани Русије у Српцу“ која ће се одржати у четвртак 15. октобра у Дому културе у Српцу са почетком у 16.30 часова.

На манифестацији ће бити проглашени најбољи ликовни и литерарни радови које су слали ученици и други грађани наше општине на тему „75 година од побједе у Другом свјетском рату“. Kонкурс под називом „Да се не заборави“ расписала је Народна библиотека Србац још у марту ове године и требао је трајати до 10. априла, али је због пандемије вируса корона продужен до краја августа.

Током манифестације биће отворена и изложба фотографија на тему 75. годишњице од побједе над фашизмом.

Овом културном догађају присуствоваће делегација Амбасаде Руске Федерације у БиХ, а најављен је и долазак амбасадора Петра Иванцова који је са радошћу прихватио позив који му је лично уручио директор Народне библиотеке, Бранко Савановић.

Због пандемије вируса корона и епидемиолошких мјера које су донесене од стране надлежних институција, овој манифестацији присуствоваће ограничен број гостију и званица.

Покровитељ манифестације је начелник општине Млађан Драгосављевић.

Comments are closed.