Србачки ловци набавили још 310 одраслих фазана
6. октобра, 2021.
У Српцу пет нових случајева вируса корона
6. октобра, 2021.

Малишани вртића на дјечијој скупштини истакли своја права

Трећег дана обиљежавања Дјечије недјеље, више од 40 малишана предшколског узраста присуствовало је данас дјечијој скупштини која је одржана у скупштинској сали у Српцу. Скупштину је водила полазница вртића Дуња Вујић, којој је начелник општине Млађан Драгосављевић у понедјељак, на отварању манифестације, симболично предао клуч града.

Малишане су дочекали начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић и секретар Скупштине општине Срђан Бркић који су их упознали да се у скупштини усвајају закони и прописи који су од значаја за све грађане србачке општине, али и друге важне одлуке попут изградње новог вртића који је у изградњи и који ће бити пуштен у употребу у идућој години.

Представници локалне власти су позвали малишане да поштују своје васпитачице који их уче правим животним вриједностима.

Након тога су дјеца затражила да се поштују њихова права у складу са међународном Kонвенцијом о правима дјетета и изнијели своје молбе, међу којима су предњачили захтјеви за нове играчке и справе, дјечије играонице и слично, у чему ће им се изаћи у сусрет.

Од стране Општинске управе за све малишане обезбијеђени су слаткиши и сокови а на поклон представницима власти, од стране малишана вртића, уручен је пано са њиховим ликовним радовима.

Дјечија недјеља се ове године обиљежава под слоганом “Заједно можемо све” а са овим називом сутра ће у вртићу бити снимљен и филм од стране средњошколаца Kонстантина Шарића и Тијане Адамовић, након чега ће се дружење наставити са музичким педагогом Недељком Kусићем под слоганом “Уз пјесму је све лакше”.

У петак 8. октобра за малишане вртића биће организован Дан спорта.

 

Comments are closed.