Два нова случаја вируса корона у Српцу
17. децембра, 2021.
Начелник донио нову наредбу о спровођењу мјера до 31. децембра
17. децембра, 2021.

Малишани Извора добили никољданске пакетиће и донацију Мотела Храст

Поводом Светог Николе, у Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор” јуче је организовано дружење и додјела никољданских пакетића.

Предсједница удружења, Мира Татић, каже да Светог Николу, који се у народу поштује као заштитник дјеце и морепловаца, традиционално обиљежавају, трудећи се да обрадују своје чланове и уљепшају им предстојеће празнике.

„Поклоне нам је и ове године обезбиједио Предраг Чергић из Њемачке, а драго нам је што смо имали прилику да по први пут угостимо свештеника Петка Вуковића, који се дружио са дјецом и говорио им о празнику“, рекла је Татић.

Она каже да су ових дана обрадовани још једном новом донацијом, коју ће наредних година дана уплаћивати Мотел „Храст“.

„Много смо се обрадовали када нам је јављено да се појавио још један донатор који жели да нам помогне, јер би нам без њих било тешко да радимо. Захваљујем госпођи Бранкици Ивановић и њеној породици који ће наредних годину дана уплаћивати 50 марака мјесечно“, рекла је Татић.

Свештеник Петко Вуковић је дјеци говорио о Светом Николи, о обичају остављања поклона у чизмице, упутивши свим члановима Извора честитку поводом Никољдана.

Он је истакао да га одушевљава архитектура објекта и појаснио какву симболику у хришћанству имају грађевине сличне објекту Извора.

„Посебно ми се свидјела грађевина округлог облика гдје су сви окренути лицем лицу, као што је био случај у ротундама, црквама у раном хришћанству“, рекао је Вуковић.

Након Светог Николе, у Извору слиједе припреме за прославу Нове године и подјелу новогодишњих пакетића.

 

 

 

 

Comments are closed.