Обиљежен Дан школе у ОШ ,,Вук Kараџић“ у Ситнешима
25. маја, 2021.
У протекла четири дана двије новообољеле особе
25. маја, 2021.

Малишани из вртића у акцији ,,Једно дијете – један цвијет“

У Дјечијем вртићу “Наша радост“ у Српцу данас је реализована акција “Једно дијете-један цвијет“ у склопу које је уређен цвијетњак испред улаза у зграду вртића. Око 140 малишана у сарадњи са својим родитељима донијели су у вртић по један цвијет и на тај начин указали колико су биљке важне за опстанак наше планете. Бројни цвјетови маћухица, кадифа, ледењака, пркоса, ружа, и осталих једногодишњих садница унијеле су боју и живост испред вртића, а посадиле су их вриједне дјечје руке уз помоћ њихових васпитачица.
Богдана Михољчић васпитачица у вртићу ,,Наша радост“истакла је да је ово традиционална активност у коју су укључени сви малишани:
,,Овом активношћу развијамо радну навику код дјеце и развијамо код њих осјећај за уређење животне средине. У акцији ,,Једно дијете –један цвијет” учествују сва дјеца а у акцији садње само веће групе од старије вртићке до предшколске групе, каже васпитачица Михољчић.
Данас су у акцији садње цвијећа учествовали Софија Кнежевић и Арсеније Драгојевић чланови предшколске групе који кажу да је за раст цвијећа потребна земља, сунце и вода. Није им тешко јер саде цвијеће да им у вртићу буде љепше.
Директорица вртића, Дијана Миланковић, рекла је да је ово примјер квалитетне сарадње васпитача, дјеце и родитеља који су се заједнички потрудили да уреде радни простор у којем бораве дјеца, а овакве акције ће и убудуће бити пракса у овој установи.
Она је додала да је данас почела реализација договорене сарадње између дјечијег вртића и Народне библиотеке Србац те да је у посјети малишанима била библиотекарка Ивана Кресојевић која ће једном седмично посјећивати вртић, она је дјеци читала разна штива прилагођена њиховом узрасту и разговарала са њима о темама које се тичу књижевности.

Comments are closed.