Умјетници из пет земаља стварају у Бардачи, колонију посјетили и представници Општинске управе
1. јула, 2021.
Таленат и креативност показало преко стотину србачке дјеце
2. јула, 2021.

Мали сликари са бардачке колоније похађали школу јахања и веслања

У склопу овогодишњег 38. сазива Ликовно-еколошке колоније “Бардача-Србац” дјеловала је и мала школа сликања за 12 ликовних талената са подручја србачке општине.

Са полазницима су радили академски сликари Весна Антонић из Београда и Милан Тодић из Љубљане који су их учили основним техникама сликарства, а након петодневне едукације, школа је данас завршена.

Ове године је за мале сликаре организован богат спортско-едукативни садржај, па је осим школе сликања јуче организована посјета Kоњичком клубу “Ипсилон” из Српца гдје су присуствовали предавању, а затим и школи јахања.

“Посјетили смо и базене у Бардачи гдје је организована обука веслања и одржавања на СУП даскама, а едукатор је био тренер Светозар Басара из бањалучког Ски тима Олимпик. Организовали смо и педагошку радионицу за дјецу. Партнер у активностима нам је било Удружење грађана “Срце пегаза” из Бањалуке”, рекао је Митраковић.

Сликарску школу на Бардачи протеклих година је похађало више десетина талената из Српца и околних општина, а један број њих се опредјелио да настави са овим видом образовања и упише ликовну академију.

 

Comments are closed.