Обавјештење из Општинске изборне комисије Србац
26. септембра, 2020.
Одали почаст погинулим борцима из Малих Ситнеша и Нове Веси
28. септембра, 2020.

Ловци из девет градова на такмичењу у гађању покретних мета у Повеличу

Ловачко удружење „Срна“ из Српца угостило је ловце из девет градова који су се такмичили у 19. Kупу Републике Српске у гађању покретних мета који је одржан у суботу и недјељу 26. и 27. септембра на новом стрелишту у Повеличу.

Побједник такмичења био је Миладин Стјепановић, члан Ловачког удружења “Подриње” из Јање, који је био најбољи стријелац у појединачној конкуренцији, док су стријелци Ловачког удружења “Срндаћ” из Станара тријумфовали у екипној конкуренцији.

Друго мјесто у појединачној конкуренцији припало је Младену Милошевићу, члану ЛУ “Семберија” из Бијељине а треће Стефану Шкорићу, из ЛУ “Срндаћ” Станари.

Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић подијелио је медаље, пехаре, признања и пригодне награде најуспјешнијим такмичарима.

Миладин Стјепановић каже да је имао среће да дође до титуле јер је конкуренција била велика.

“Све су то добри стријелци, али морало се и мени посрећити, пошто сам претходно неколико пута освајао друга и трећа мјеста. Србац ћу памтити по успјеху и лијепом дружењу и упућујем честитке на одличној организацији”, рекао је Миладин.

Предсједник Ловачког удружења “Срна”, Горан Савановић, захвалио се на великој подршци Ловачком савезу Републике Српске, управи удружења, начелнику општине Млађану Драгосављевићу и колегама ловцима.

“Након двадесетак дана припрема успјешно смо организовали такмичење без већих проблема. Један од наших највећих успјеха је што смо добили ново стрелиште у Повеличу, које је по мишљењу многих једно међу најбољима у Републици Српској. Стрелиште ће служити како нашим ловцима, тако и колегама из регије. Ово је првенствено мјесто за дружење и окупљање наших младих ловаца а одстрел дивљачи је у другом плану”, рекао је Савановић.

Предсједник Ловачког савеза Републике Саво Минић рекао је да србачки ловци могу бити примјер осталим удружењима и додао да упркос проблемима са корона вирусом, савез испуњава обавезе зацртане у календару.

“Поносан сам на Савез који је, са 23 хиљаде чланова, сигурно најбоља невладина организација у Републици Српској. До краја године планирамо омасовљење чланства, које би требало премашити бројку од 24 хиљаде”, рекао је Минић.

Такмичењу је присуствовао и начелник општине Млађан Драгосављевић коме је уручена захвалница за помоћ у организацији такмичења.

„Задовољни смо што смо имали прилику да организујемо ово такмичење што је заслуга доброг рада нашег ловачког удружења. Локална заједница ће подржати сваку акцију србачких ловаца а у наредном периоду ћемо се трудити да наше потенцијале нарочито усмјеримо у ловни туризам “, рекао је Драгосављевић.

Протекли викенд је обиљежио и отвор лова на дивљу свињу а круна лова је био одстрел три дивље свиње од којих се издваја вепар капиталац од 249 килограма кога је одстрелио Зоран Шарић – Шаки из секције Србац.

 

Comments are closed.