Kарате клуб Борац организује међународни шампионат у недјељу 26. маја у Српцу
19. маја, 2019.
Одржан састанак руководства Борачке организације општине Србац
21. маја, 2019.

Ловачко удружење ,,Срна“ Србац успјешно пословало у прошлој години

Делегати 3. Годишње скупштине Ловачког удружења „Срна“ Србац , које на подручју општине Србац постоји више од 70 година, једногласно су усвојили Извјештај о раду и финансијском пословању за прошлу, и План рада и Финансијски план за ову годину, што је детаљно образложио предсједник Удружења Горан Савановић.
„Наше Удружење газдује на 25.659 хектара и уз то користи 1996 хектара комерцијалног ловишта којим газдује Шумска управа Србац. Посједујемо Ловну основу за наредних десет година, Календар лова и сва друга потребна документа за које је сагласност стигла од ресорног Министарства у Влади РС и Ловачког савеза РС“, рекао је предсједник Савановић и додао да је остварен план набавке фазанске дивљачи и аутоматских хранилица, постављене су камере у ловишту тако да је криволов сведен на минимум.
Савановић је такође рекао да је укупан приход Удружења у прошлој години износио 109.743 КМ што је за 7 одсто више него у 2017. год. те да у структури прихода ловачка чланарина износи око 50 одсто. Укупни расходи износили су 108.607 КМ тако да је забиљежен позитиван финансијски резултат од 1.136 марке уз напомену да су све обавезе плаћене и да нема дуга ни према коме.
Скупштини је као гост присуствовао начелник општине Србац Млађан Драгосављевић који је похвалио добру сарадњу Удружења и Општинске управе и обећао да ће подржати иницијативу да се у Српцу изгради Ловачки дом.
Предсједник Скупштине Удружења Горан Татић на крају сједнице уручио је бившем секретару овог Удружења и доајену србачког ловства Арсену Јовичићу златни ловачки орден Ловачког савеза РС за изузетно залагање и допринос у развоју ловства, што је поздрављено снажним аплаузом свих делегата.

 

 

Comments are closed.