Од 15. маја биће омогућен лов на срндаћа
24. априла, 2020.
Стабилна епидемиолошка ситуација у Српцу, настављају се мјере превенције
27. априла, 2020.

Ловачко удружење “Срна” добило сагласност на годишњи план кориштења ловишта

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске донијело је ових дана рјешење о давању сагласности Ловачком удружењу “Срна” Србац на годишњи план кориштења спортско-рекреационог ловишта “Србац” за период од 1. априла 2020. до 31. марта 2021. године чиме је испуњен један од главних предуслова за нормално газдовање ловиштем и извођење лова.

Предсједник удружења Горан Савановић рекао је да је план у највећој мјери сличан сличан прошлогодишњем. Он додаје да ће управни одбор удружења највјероватније почетком маја утврдити календар лова, права и обавезе ловаца у овој ловној години.

Kалендаром лова биће обухваћен и лов на срндаћа који се по закону о ловству може отворити од 15. маја, с тим да је на нивоу Мотајичко-љевчанске регије, којој припада и србачко удружење, усаглашено да се лов на срндаћа отвара првог викенда у јуну и с таквим приједлогом ће се и наступити на предстојећој сједници управног одбора.

“Ускоро ћемо утврдити и висину уплате за одстрел срндаћа тако да се сви могу благовремено припремити. Уједно позивамо ловце да уплате чланарину уколико то нису урадили те да, уколико су у могућности, уносе житарице у ловиште и праве ловне објекте уз сагласност ловочуварске службе”, рекао је предсједник удружења Горан Савановић.

Comments are closed.