Србачки малишани правили честитке поводом Међународног дана жена
5. марта, 2019.
Одобрено 30 хиљада KМ за културне и спортске манифестације у србачкој општини
5. марта, 2019.

Локални волонтерски сервис из Српца даје допринос побољшању волонтеризма у Српској

Локални волонтерски сервис, који дјелује у оквиру Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца, учествовао је на редовној годишњој скупштини Волонтерског сервиса Републике Српске која је одржана у понедјељак 4. марта у хотелу Јелена у Бања Луци.

Србачки Локални волонтерски сервис један је од 14 волонтерских сервиса у мрежи Волонтерског сервиса Републике Српске који је формиран 2014. године уз помоћ Министарства породице, омладине и спорта као кровно тијело за област волонтирања у Републици Српској.

У оквиру редовног програма скупштине одржан је и округли сто на тему Стратегије унапређења и развоја волонтирања Републике Српске за период 2019-2023.године.

„У питању је јако битна стратегија, будући да је помоћ волонтера немјерљива, о чему свједочи и то да је у претходних пет година Волонтерски сервис Републике Српске одрадио више од 240 хиљада волонтерских сати и тиме дао велики допринос заједници, а нарочито рањивим категоријама“, рекла је извршна директорица удружења „Ц.Е.З.А.Р.“, Тања Шњегота која је учествовала у раду скупштине.

Шњегота истиче да је веома значајно учешће Локалног волонтерског сервиса из Српца у овој мрежи.

„Ово је такође била прилика и да се најави још један заједнички пројекат који се спроводи у сарадњи са Волонтерским сервисом Републике Српске и Министарством породице, омладине и спорта, а тиче се едукације о волонтирању која ће се у наредном периоду спровести у школама, почевши са школама на србачкој општини“, додала је Шњегота.

 

 

Comments are closed.