Још петоро Српчана заражено вирусом корона
14. новембра, 2020.
Млади Kрајишник испунио циљ, окончали јесењу сезону у средини табеле
14. новембра, 2020.

Љетна позорница у градском парку спремна за културно-забавне догађаје

Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” завршило је са изградњом надстрешнице на љетној позорници у градском парку у Српцу, у оквиру пројекта “Млади у акцији”, који финансијски подржава Институт за развој младих Култ из Сарајева.

На овај начин, Србац је добио прву љетну позорницу димензија 10 x 5 метара, која ће са доласком лијепог времена служити за организацију многих културно-забавних манифестација.

Уређење позорнице представља један дио пројекта, а сљедеће седмице је у плану да се заврши са уређењем осталих дијелова градског парка, те да се уприличи симболично свечано отварање.

Удружење је почело са уређењем градског парка још прошле године, када су волонтери кроз многе радне акције фарбали и уређивали дјечије игралиште и намјештај од палета, уређивали стазе, фарбали клупице, те је уз помоћ неколико донатора избетонирана бетонска подлога за позорницу, која је данас добила свој коначан изглед.

У парку је поводом дјечије недјеље ове године изграђено и игралиште за популарну игру “Човјече не љути се” у природној величини, прво оваквог типа на подручју србачке општине, а Општина Србац је омогућила и постављање надзорних камера, како би се спријечило уништавање парковске имовине, те клупица и столова.

“Веома смо срећни што смо успјели добити подршку за завршетак реализације пројекта уређења градског парка, нарочито у години у којој је већина пројектних активности, а самим тим и финансијске помоћи, сведена на минимум. Очекивали смо завршетак радова и раније, међутим, пројектна процедура и лоше временске прилике нам нису дозволили, па ћемо пројекат завршити до краја новембра”, рекла је извршни директор удружења, Тања Шњегота.

Како каже, у удружењу једва чекају да организују догађај на којем ће се њихови полазници први пут представити на овој позорници.

“Прошле седмице радили смо и на уређењу игралишта за одбојку и захвални смо донаторима који су се укључили у акцију, Душку Тутњиловићу, као и фирмама Циклон дуо и Градис инвест. Надамо се да ћемо ускоро завршити са радовима и да ћемо уприличити свечано отварање, а већ почетком прољећа обећавамо и почетак културно забавних догађаја на нашој позорници”, додала је Шњегота.

 

Comments are closed.