Сутра почиње исплата дјечијег и материнског додатка у Републици Српској
5. маја, 2020.
Два нова случаја корона вируса у Српцу, апел за прославу Ђурђевдана у најужој породици
5. маја, 2020.

Маске обавезне на јавним површинама, појашњења у вези ношења у возилима

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да користе заштитне маске на јавним површинама, а маске и рукавице у затвореним просторима, јер је то обавеза дефинисана Уредбом са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести.

“Лица која сама управљају возилом у саобраћају или превозе више лица која чине чланове његове најуже породице не морају користити заштитну маску и рукавице за вријеме управљања возилом”, наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Наводе да у случају да лице у возилу превози више лица који међусобно нису чланови уже породице, исти би требало да носе личну заштитну опрему, прије свега како би заштитили себе, али и та друга лица у возилу.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.

На територији општине Србац контролу ношења заштитне опреме ових дана активно врше припадници Полицијске станице Србац и комуналне полиције који грађане упозоравају о овој обавези а казне у случају непримјењивања крећу се од 100 до 300 КМ. 

Comments are closed.