Ратни војни инвалиди из Српца на Риболовном купу РВИ Републике Српске
21. јуна, 2021.
Омладинци Слоге успјешни на међународном турниру у Новој Тополи
21. јуна, 2021.

Ленка Kасагић спремна за нове плесне изазове

Србачка плесачица Ленка Kасагић која се протеклих година окитила бројним признањима на домаћим и међународним такмичењима, на путу је да оствари нове успјехе на великој сцени.

Ова талентована дјевојка је већ седам мјесеци чланица Плесног клуба „City Jazz“ из Бањалуке гдје похађа секцију савременог балета и вјежба са њеном такмичарском групом.

Ленка је претходно тренирала у Плесном клубу „Dance Step“ из Градишке гдје је због пандемије вируса корона имала једногодишњу паузу. Попуштањем епидемиолошких мјера створила се могућност за наставком такмичења, што се поклопило са Ленкиним жељама да усаврши своје вјештине и направи искорак у плесној каријери, а познати бањалучки клуб, који дјелује успјешно већ дуги низ година, права је прилика за то.

„Свиђа ми се начин рада у клубу City Jazz, јер поред тренинга који се одржавају три пута седмично, учимо и теорију за технику балета. За сваки плесни корак постоје и одговарајући називи на француском језику“, каже Ленка.

У петак 18. јуна у бањалучком клубу је одржан завршни концерт за ову плесну сезону, на којем су представљене бројне кореографије чланица клуба разних узраста, међу којима је била и млада Српчанка, а дан касније је одржано полагање теоријског дијела које су све полазнице успјешно положиле.

„Сада се припремамо за државно првенство БиХ које ће се одржати 4. јула на Палама. На ово такмичење клуб путује са много кореографија, а моја група ће се представити са кореографијом Lovely“, каже Ленка.

Она упућује захвалност Удружењу грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ и извршном директору Тањи Шњеготи који су јој дали прилику да води часове зумбе, а ову активност похађа група дјевојака и жена из Српца.

 

Comments are closed.