Распоред вакцинације и ревакцинације од 8. до 12. новембра
7. новембра, 2021.
Током викенда 16 нових случајева вируса корона у Српцу
8. новембра, 2021.

Kвалитет домаћег пекмеза и ајвара Удружења жена Србац награђен признањима

На другом по реду сајму „Плодови села малих произвођача 2021“, који је одржан протеклог викенда у тржном центру Делта планет у Бањалуци, Удружење жена Србац добило је златну медаљу за квалитет пекмеза од шљиве и сребрну медаљу за квалитет домаћег благог ајвара од печених паприка.

Ови производи прошли су такозвану сензорну анализу од стране Технолошког факултета у Бањалуци који је установио да су врхунског квалитета и окуса.

„Презадовољни смо овим признањима јер улажемо много труда у припрему домаћих производа који се праве по традиционалној рецептури. Сви они који желе могу купити наш пекмез и ајвар у изложбеном простору удружења у Српцу и Kрајишким кућама у Бањалуци и Требињу“, рекла је предсједница удружења Весна Смиљанић.

Она је додала да је све више њихових производа заступљено у Kрајишким кућама јер су их купци већ препознали и радо их купују и препоручују другима.

„У овим радњама може се купити и наш џем од јагода и малина, пекмез од шипка, ајвар, медењаци и домаћи сапуни, који су такође прошли анализу и показали добар квалитет. Вјерујемо да ће асортиман бити додатно проширен у наредном периоду“, истакла је Смиљанић.

Ово је било њихово друго учешће на сајму Плодови села који је организован од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Пољопривредног кластера ГЛС. Учешће је узело око 50 пољопривредних произвођача из цијеле БиХ.

„Ове седмице ћемо се представити и на сајму кога организује Туристичка организација Републике Српске од четвртка до суботе на Сајмишту гдје ћемо изложити домаће специјалитете и ручне радове наших чланица“, рекла је Смиљанић.

 

Comments are closed.