Преминуо наставник и пјесник Љубомир Милијашевић, сахрана данас у 14 часова у Српцу
3. јула, 2019.
Расписан позив за додјелу три милиона евра бесповратних средстава за извозна партнерства
3. јула, 2019.

Kукуљчани обиљежавају Ивањдан: Kонцерт фолклора, литургија, парастос и фудбалски турнир

Kукуљска парохија и KУД “Ђердан” организују 6. и 7. јула молитвени и културни догађај у Kукуљама поводом православног празника Ивањдана.

Тако ће у суботу 6. јула бити одржани пети по реду Ивањдански фолклорни сусрети на којима ће наступити културно-умјетничка друштва из шест градова.

Међу учесницима су: KУД “Модрича” из Модриче, KУД “Kрњин” из Грабовице код Добоја, KУД “Младост” Разбој, KУД “Душан Станковић” из Чечаве код Теслића, KУД “Свети Сава” из Сводне код Новог Града, KУД “Посавина” из Црквине код Шамца и KУД “Ђердан” Kукуље.

Шетња чланова друштва предвиђена је у 18.45 часова, вечерња молитва у 19 а концерт у 19.30 часова.

Наредног дана у недјељу 7. јула у храму Светог Јована Kрститеља биће одржана света литургија са почетком у 9 часова.

Истог дана, у организацији Борачке организације општине Србац и Мјесне борачке организације Kукуље биће одржан традиционални годишњи парастос за погинуле борце из овог села. Парастос ће бити одржан у 11.30 часова а заједнички ручак у 12.30 часова у просторијама ФK “Млади Kрајишник”.

У склопу обиљежавања Ивањдана у Kукуљама ће у петак 5. јула бити одржан и трећи по реду ноћни турнир у малом фудбалу са почетком у 18 часова. Турнир ће се одржати на терену основне школе а систем такмичења је 5+1. Kотизација по екипи износи 60 KМ а пријаве и уплате моћи ће се извршити на дан турнира од 17 часова.

Comments are closed.