Премијера нове представе Миленијума у четвртак 22. августа, сав приход иде у хуманитарне сврхе
19. августа, 2019.
Тениски клуб Србац окупио најбоље тенисере до 14 година из Српске и Србије
20. августа, 2019.

KУД “Младост” организовао јубиларну десету смотру фолклора

Kултурно-умјетничко друштво “Младост“ Црквене општине Стапари-Разбој Љевчански, организовало је синоћ на платоу испред храма Преображења Господњег у Разбоју десету јубиларну смотру фолклора општине Србац.

Овај православни празник традиционално сваке године окупља више стотина мјештана Лијевчa поља на народном збору а тим поводом се десету годину заредом организује концерт фолклора.

Поред домаћина, празнично расположење поводом храмовне и сеоске славе увеличали су гости, културно-умјетничка друштва из Ламинаца, Теслића и Новог Града уз наступ талентоване пјевачице Владане Митраковић која је чланица KУД-а “Младост” већ седам година.

Десетој смотри фолклора присуствовали су свештеници из Kобаша, Новог Града и Разбоја, као и начелник општине Млађан Драгосављевић који је отварајући смотру рекао да је ово фолклорна манифестација са најстаријом традицијом у нашој општини у послијератном периоду. Он је истакао да је KУД “Младост“ најстарије друштво формирано у општини Србац и као такво на најбољи начин представља нашу локалну заједницу, због чега је овај догађај уврштен у програм културних и спортских манифестација које се финансирају из општинског буџета. 

Први на сцену су ступили најмлађи чланови Школе фолклора из Ћукала који су одиграли игре из Шумадије, затим су се играма из Поморавља представили чланови друштва „Дукат“ из Ламинаца, извођачки ансамбл и ветерани KУД “Душан Станковић“ из Чечаве код Теслића, потом KУД “Свети Сава” из Сводне са играма из Лесковца и на крају смотре, млади Разбојчани са играма из Гламоча.

Одржано је и такмичење младих фолклораша у брзом испијању пива, брзом једењу крофни и плесу са наранџама, а за најбоље је организатор обезбиједио награде.

На крају културно-забавног дијела програма предсједник KУД “Младост“ Остоја Барашин уручио је захвалнице представницима свих фолклорних друштава, а за присутне госте након концерта приређена је вечера у порти храма Преображења Господњег.

 

 

Comments are closed.