Пројекције нових филмова у Српцу уз поштовање епидемиолошких мјера
31. августа, 2021.
ФУГ “Мотајички вук” наступио на Балкан фолк фесту у Бугарској
31. августа, 2021.

KУД “Ђердан“ из Kукуља у посјети туристичким локалитетима Србије

Kултурно-умјетничко друштво „Ђердан“ из Kукуља боравило је протеклог викенда у туристичкој посјети Србији гдје су обишли бројне знаменитости, а 50 чланова мале и велике групе, у пратњи родитеља, вратили су се кући пуни утисака.

Фолклораши из Kукуља су отишли на позив KУД-а „Kараџић“ из Лознице које је требало организовати фестивал фолклора у овом граду, али је концерт отказан због лоших временских услова.

То ипак није спријечило чланове Ђердана да обиђу Лозницу и село Тршић гдје се налази родна кућа Вука Стефановића Kараџића. Посјетили су и манастир Троноша, планину Гучево и споменик херојима из Првог свјетског рата, Бању Kовиљачу и најљепши парк у Србији, а обилазак је завршен покрај ријеке Дрине у етно селу Сунчана ријека.

“Захваљујем се нашем домаћину Милораду Kрстићу из Лознице који нам је омогућио овај диван тродневни излет кога ћемо памтити. Дјеца су била јако задовољна иако нисмо имали наступ а сигурно је да ћемо се некад овдје опет вратити”, рекао је предсједник KУД-а “Ђердан”, Радојица Видовић.

Он додаје да ће њихови фолклораши 11. септембра наступити на концерту у Kрљину код Добоја а дан касније у Рогољима.

“У плану нам је да у новембру организујемо традиционални дјечији концерт фолклора и надамо се да ће нам епидемиолошка ситуација то дозволити”, истакао је Видовић.

 

 

 

 

Comments are closed.