У Српцу пет нових случајева вируса корона, једно лице преминуло
19. августа, 2021.
Завршен први Ерасмус плус пројекат уз учешће 20 младих из Српца и Белгије
20. августа, 2021.

Kућа за демобилисаног борца Драгу Мирјанића из Нове Веси стављена под кров

У склопу програма Фонда солидарности Борачке организације општине Србац, ових дана је покривена кућа Драги Мирјанићу, демобилисаном борцу прве категорије из Нове Веси.

Драго живи у домаћинству са оцем, у кући која је трошна и дотрајала и која представља потенцијалну опасност за безбједност боравка у њој, и није био у стању да самостално ријеши свој проблем становања.

Породица Мирјанић је о свом трошку поставила темељ за кућу димензија 7X6 метара а помоћ у наставку изградње добили су од Фонда, уз помоћ бројних хуманиста.

Завршетку радова на покривању присуствовао је предсједник Борачке организације општине Србац, Горан Плотан.

“Веома ме радује градња куће за нашег саборца Драгу. Почетком маја постављен је темељ и прва плоча, а након васкршњих празника, Фонд солидарности је на градилиште испоручио комплетан материјал за изградњу куће у вриједности од 5.000 KМ. Радује и чињеница да су досадашњи радови извршени од стране Драгиних сабораца и комшија добровољним и солидарним радом,а тако ће се наставити и даље”, рекао је Плотан.

Поред куће за Мирјанића, Фонд солидарности води активности на изградњи још двије куће за демобилисане борце.

“Задовољан сам реализацијом планираних активности Фонда за 2021. годину и захваљујем се у име Борачке организације свим правним и физичким лицима који су до сада новчано подржали ове активности”, рекао је Плотан.

 

Comments are closed.