Хуманитарна акција за изградњу куће породици Стојковић из Ситнеша
12. априла, 2021.
Усвојени извјештаји и програми рада јавних предузећа, установа и удружења
14. априла, 2021.

Крв даровала 44 даваоца

У организацији Црвеног крста Србац у уторак 13. априла у Спортској дворани „9. јануар“ у Српцу одржана је прва овогодишња акција добровољног даровања крви.

Акција је организована у сарадњи са Службом за трансфузију Опште болнице Градишка, а од 51-ог добровољца, крв су даровала 44 даваоца.

Докторица Татјана Милешевић – Бабић је презадовољна организацијом као и бројем давалаца који су се одазвали акцији, посебно када се зна у колико тешкој и сложеној епидемиолошкој ситуацији се ради. Она је похвалила изванредну организацију акције која се организује у ванредним епидемиолошким условима, који захтјевају много већу ангажованост и повећане трошкове хигијенских мјера.

Као и на све акције до сада одазвао се велики број младих даваоца. Рекордер у давалаштву у општини Србац, Владимир Теиновић, крв је даровао 108. пут а више од њега учествовао је само Мехмед Јунузовски, који је 136 пута даровао крв.

Секретар Црвеног крста Србац Игор Јовичић захвалио се свим даваоцима који су се одазвали и допринијели да акција буде веома успјешна као и да залихе крви у Општој болници Градишка, гдје се лијечи највећи број наших грађана, буду на нивоу који осигурава стабилност у лијечењу пацијената којима је потребна крв.

Оброк за акцију обезбиједио је Црвени крст Србац из гранта којим Општина Србац учествује у финансирању ове хуманитарне организације.

Секретар Јовичић се такође захвалио волонтерима који су помогли у реализацији акције, Центру за културу и спорт Србац који је обезбиједио дворану и Територијалној Ватрогасној јединици која је дезинфиковала простор.

Comments are closed.