Први дан Дјечије недјеље у школама у Разбоју и Кукуљама
5. октобра, 2021.
Нова радна акција мјештана Kорова
5. октобра, 2021.

Kрећу нове радионице глуме у Миленијуму

Аматерско позориште младих “Миленијум“ позива младе од 13 до 18 година са подручја србачке општине да се укључе у радионице глуме које крећу од суботе 9. октобра од 11 часова у Дому културе у Српцу.
Радионице се организују у циљу припреме нове представе а водиће их глумица Народног позоришта Републике Српске, Слађана Зрнић.
Извршни директор Миленијума, Санела Видовић, упућује позив дјеци да дођу и проведу квалитетно слободно вријеме, а додатни разлог је што су радионице бесплатне.
„Циљ је да укључимо што већи број младих и омогућимо им да добију знање о култури, књижевности и уопште прошире свијест о времену у којем живе. Могу нам се придружити особе које желе да раде на сценографији, костимографији, шминкању глумаца или да пуштају музику у току представе“, каже Видовић.
Аматерско позориште у Српцу почело је са радом 2006. године а сарадња са глумицом Слађаном Зрнић траје сво то вријеме.
“Имали смо низ представа као што је Алиса у земљи чуда, Женски разговори, Мали принц, И дјевојчице играју фудбал и друге које су биле веома квалитетне и са тим представама смо гостовали на фестивалима у Републици Српској, Федерацији БиХ и Хрватској и ниједна није прошла без награда, што говори да то што радимо има смисла”, истиче Видовић.
На радионицама глуме Слађана са полазницима покушава одрадити прву годину факултета, тако да се ради о озбиљном и преданом раду са дјецом.
“Имаћемо два до три пута мјесечно састанке а онда ће радионице прерасти у озбиљнију представу“, каже Видовић.
Заинтересовани млади са подручја општине Србац могу се пријавити за радионице глуме на број телефона: 065 648 914 или фејсбук профилу НВО “Миленијум“ Србац.

Comments are closed.