Од петка до данас два нова случаја вируса корона у Српцу
14. јуна, 2021.
Србачки ученици представили вјештине на виолини, гитари и клавиру
15. јуна, 2021.

Kреативци Цезара посјетили Радио Србац

Око 15 малишана из Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.“, узраста од четири до седам година, посјетили су данас Радио Србац гдје су разгледали студио, режију и остале радијске просторије и у пригодној дјечијој емисији говорили о активностима које изводе у секцији “Мали креативци“.

У њиховој пратњи били су ментори Сузана Kовачевић и Јована Јанковић.

Дипломирани педагог Сузана Kовачевић, већ двије године ради са полазницима ове активности у Цезару.

„Данас смо одабрали Радио Србац као једну од наших јавних установа, гдје дјеца нису имала прилику да дођу. Захвални смо им што су нас срдачно дочекали и омогућили да видимо како се припрема и емитује радијски програм, јер ће то дјеци остати у сјећању“, рекла је Сузана.

Мале креативце тренутно похађа 20 полазника, који сваког понедјељка, по сат времена, у двије групе израђују креативне радове путем колаж папира, фломастера, водених, дрвених боја и темперама.

„Израђујемо разне паное и обиљежавамо свјетске и међународне дане. Трудимо се да дјецу увијек негдје одведемо ван наших просторија. Одржавамо креативне радионице у градском парку и учимо их прије свега да се друже“, изјавила је Сузана.

Она каже да након сваког циклуса организују завршну манифестацију на којој полазници покажу шта су научили у претходна три до четири мјесеца.

Малишане су у просторијама Радио Српца дочекале директор Љиљана Kошчица и новинар Миланка Михић које су им објасниле како се припремају вијести и емитује радијски програм, а потом су им подијелиле слаткише и са њима разговарале у студију.

Дјевојчице Дана Вујнић, Јована Поткоњак, Николина Ћирић, Сара Шаула, Анђела Ђукић и Михаела Балабан рецитовале су у микрофон а потом су сви заједно отпјевали пјесмицу „Kад си срећан“.

Секција „Мали креативци“ као и друге секције Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ радиће до краја јуна, а потом је у плану пауза и љетни распуст који ће трајати до септембра.

 

Comments are closed.