Четири нова случаја вируса корона у Српцу
18. новембра, 2021.
Донаторска акција на изградњи дјечијег парка у центру Српца
19. новембра, 2021.

Kоровчани организовали нову радну акцију, проширен локални пут

Мјештани Kорова организовали су ових дана акцију на проширењу локалног пута у селу који излази на магистрални пут Нова Топола-Србац-Дервента.

Пут је био узак и непрегледан тако да су ови радови били неопходни, а сада је додатно проширен за око два метра, рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Kорови Горан Васић.

„Нашу акцију подржала је и Општина Србац која нам је омогућила набавку 15 бетонских цијеви профила фи-500 у вриједности од 1650 KМ. Остале трошкове у износу од 11 хиљада KМ финансирали су мјештани. Укупно је уграђено 30 цијеви фи-100, 22 цијеви фи-60, пет цијеви фи-30, 38 кубика бетона, жељезо и остали ситни материјал. Радове смо изводили властитом снагом“, рекао је Васић.

Он каже да су радове финансијски помогли и радници Шумске управе Србац, Горан Тривунић и Дејан Девић, који су једним дијелом сносили трошкове за рад багера.

„Ово је била друга већа акција у селу у посљедњих мјесец и по дана, након што смо претходно изградили септичку јаму у близини дома у Kоровима и уредили игралиште. У ранијима акцијама ове и прошлих година смо ријешили многе проблеме око воде, струје, расвјете, уређења дома и животне околине”, истакао је Васић.

Додаје да је сада приоритет реконструкција и асфалтирање пута којим би се спојили Доњи и Горњи Kорови, а који је у лошем стању.

“Надамо се да ћемо добити подршку институција како бисмо извршили асфалтирање дионице овог пута у дужини од 1600 метара, што је за нас од огромног значаја јер ће додатно зближити мјештане наша два засеока”, рекао је Васић.

 

Comments are closed.