Предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић посјетио Србац
19. септембра, 2019.
Прослава Дана и крсне славе општине Србац од 12. до 14. октобра
20. септембра, 2019.

Kорак више ка оснивању Фонда солидарности Борачке организације

Фонд солидарности који ће дјеловати при Борачкој организацији општине Србац могао би кренути са радом већ на почетку сљедеће године, закључено је на сједници Одбора породица погинулих и заробљених бораца који је данас одржан у просторијама Борачке организације Србац.

Трећом сједницом Одбора предсједавао је Бранко Граховац а једна од главних тема биле су управо припреме за оснивање Фонда солидарности који ће имати хуман циљ а то је да побољша материјални положај припадника борачких категорија на подручју наше општине.

Одбор је разматрао нацрт Правилника о начину рада и дјеловања Фонда који је добио једногласну подршку свих присутних чланова.

Закључено је да Борачка организација Србац, након разматрања нацрта Правилника, сачини и приједлог овог документа који ће се разматрати на наредној сједници Скупштине Борачке организације општине Србац чиме би се у потпуности требали створити услови да Фонд почне са радом почетком наредне године.

Чланови одбора на данашњој сједници једногласно су усвојили и Извјештај о раду Одбора за прво полугодиште текуће године уз констатацију да се наставе започете активности на изградњи спомен обиљежја у Мјесној заједници Kобаш.

Ове иницијативе наишле су и на подршку предсједника Борачке организације Републике Српске Миломира Савчића који је јуче боравио у радној посјети општини Србац и који је подржао најављене активности Борачке организације Србац у наредном периоду.

 

 

Comments are closed.