У Српцу обиљежен Дан несталих и погинулих
16. септембра, 2019.
Преко 200 ловаца на традиционалном зборовању у Српцу
16. септембра, 2019.

Kоњички клуб “Ипсилон” забиљежио помак у овој години

Kоњички клуб ,,Ипсилон” из Српца у 2019. години је забиљежио значајне резултате за разлику од прошле године када су повреде коња утицале да не наступе на званичним такмичењима.

Чланови овог клуба су протеклих мјесеци по први пут наступили на гостујућим такмичењима у Грудама и Бањалуци, док је на првенству у Сарајеву освојена и медаља. До бронзе на такмичењу у Сарајеву стигао је члан клуба, Ђорђе Угрен.

Власник и тренер, Бојан Угрен, каже да се њихов клуб укључио у међународни пројекат “Јахаће стазе Балкана” који је инициран од стране Туристичке организације Суботице, а кога у БиХ проводи организација ,,Ротор” из Добоја.

“Ипсилон се укључио у тај пројекат тако да смо “уцртани” у туристичке руте Балканом. Урађен је материјал у којем је четрдесетак клубова из Србије и БиХ са основним подацима, координатама, позицијом на ГооглеМапс и неколико слика. Поред нас, ту је и коњички клуб ,,Неаполитано” из Бајинаца и други клубови из Бањалуке и околине, као и етно села и други”, рекао је Угрен.

Он додаје да у овом погледу немају претјерених амбиција због лимита око коња и времена, али рачунају преко зиме обучити коње за вожњу запрегом и понудити евентуалним туристима вожњу фијакером Бајинцима и Бардачом.

,,Ова такмичарска сезона за нас је завршена и у мислима смо већ у 2020. години”, каже Бојан Угрен и додаје да ће јесен и зиму искористити искључиво за теренско јахање и вожњу запрега.

Подршка у раду Коњичком клубу “Ипсилон” у овој години стигла је и из буџета општине Србац.

 

Comments are closed.