Ускоро почиње изградња пет нових кућа за поплављена домаћинства
15. фебруара, 2019.
Српчани у друштву престижних карате мајстора
15. фебруара, 2019.

Kомуналац добио специјализовано возило за одвоз отпада

У Kомуналном предузећу “Kомуналац” из Српца од данас је у употреби специјализовано возило које је набављено уз финансијску помоћ Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске чиме ће у значајној мјери бити побољшане услуге одвоза комуналног отпада на регионалну депонију у Рамиће.

За набавку возила из републичког Фонда стигла су бесповратна средства у износу од 65 хиљада KМ а пројектом је обухваћено и финансијско учешће Општине Србац.

На овај начин ће бити унапријеђен возни парк предузећа у којем су тренутно у употреби два возила од којих је једно старости 25 а друго 30 година.

Директор Kомуналца Богољуб Билановић рекао је да се ради о возилу марке “МАН”, запремине 20 кубних метара, које ће на депонију у Рамиће моћи да отпреми око девет тона комуналног отпада, односно 30 одсто више у односу на постојећа возила у овом предузећу.

Он истиче да је у питању функционално возило којим ће се омогућити правовремено и квалитетно пружање комуналних услуга.

“Наша намјера је да одвозом комуналног отпада од сада покушамо обухватити све мјесне центре у којима нисмо били заступљени, што ће се сигурно одразити и на приходовну страну нашег предузећа”, рекао је Билановић и додао да се тренутно отпад на регионалну депонију у Рамиће одвози два пута седмично.

Према његовим ријечима, набавком овог возила у значајној мјери ће се смањити трошкови одржавања возног парка, те набавке горива и мазива.

“Захваљујем свима који су учествовали у овом пројекту а посебно предсједници Жељки Цвијановић која је док је обављала функцију премијера одобрила средства за реализацију ове инвестиције. Захвалност упућујем и министру за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренки Голић која је такође препознала значај овог пројекта као и начелнику општине Млађану Драгосављевићу који је омогућио да се пројекат спроведе у дјело”, рекао је Билановић.

Примопредаји возила присуствовали су представници Општинске управе на челу са замјеником начелника општине Драганом Микићем и начелником Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне дјелатности Даријом Kресојевићем.

Замјеник начелника Драган Микић рекао је да је локална управа аплицирала код републичког Фонда за ова средства која су на крају и одобрена, на велико задовољство свих актера укључених у овај пројекат.

“Сигурно је да ће набавком овог возила бити побољшан квалитет пружања комуналних услуга према крајњим корисницима. Уједно ће се допринијети уређењу и заштити животне средине тако да ће локална управа, комунално предузеће и грађани имати подједнаку корист од ове инвестиције. Захваљујем Влади Републике Српске, ресорном министарству и Фонду што су препознали значај овог пројекта”, рекао је Микић.

 

Comments are closed.