У августу наставак лова на срндаћа, обавеза ловаца да уплате накнаде
6. јула, 2020.
Страдање бораца и цивила Другог свјетског рата није пало у заборав
6. јула, 2020.

Kаратисти Борца из Српца у онлајн такмичењу са спортистима из цијелог свијета

Пандемија вируса корона пореметила је календар такмичења у готово свим спортовима, па тако и каратеу, због чега су одгођена бројна првенства и друге манифестације које су требале бити одржане у овој години.

У таквим околностима, Карате клуб Борац из Српца је узео учешће на онлајн такмичењу које је у мају и јуну организовала Интернационална Вадо-Каи академија (IWA) из Рима.

Тренер клуба, Љубомир Тадић, каже да је такмичење организовано путем видео линка а у првом кругу је учествовало 560 такмичара из 11 репрезентација из цијелог свијета, док је у другом кругу, који је трајао чак 15 дана, наступило 270 каратиста. На такмичењу су учествовали и каратисти из Српца, као чланови Вадо-Каи репрезентације БиХ, а у генералном пласману заузели су седмо мјесто са освојених 29 бодова.

Прво мјесто припало је репрезентацији Бразила са 310 освојених бодова, друго Kуби са 247 а треће Италији са 236 бодова.

“Имајући у виду колико спортиста је учествовало на овом такмичењу, остварили смо одличан пласман. Најмлађи су се такмичили у катама а старији су радили презентацију ката и симулирали борбу са замишљеним противником. За своје учешће сви су добили сертификате”, рекао је Тадић и додао да су Српчани били најбројнији у нашој репрезентацији.

Он додаје да је било необично искуство такмичити се онлајн са каратистима из цијелог свијета, али да је и овакав формат такмичења, у тренутним условима, био задовољавајући јер су спортисти остали у доброј кондицији и уз то градили такмичарски дух.

Међу судијама на овом такмичењу нашли су се Миленко Совиљ и Оља Татомир из Српца.

У наредном периоду каратисте из Српца очекује повратак на класична такмичења у спортским дворанама, а у случају да епидемиолошка ситуација буде дозволила, требали би наступити већ 12. јула у Брчком.

Такође ће бити настављена љетна школа каратеа, која је почела 1. јуна и трајаће до краја овог мјесеца, а тренинзи се одвијају на игралишту основне школе у Српцу.

 

Comments are closed.