У Српцу током викенда 15 нових случајева вируса корона
6. децембра, 2021.
Ненад Грбић добио плакету Црвеног крста РС за 100 дарованих доза крви
7. децембра, 2021.

Kампањом „С љубављу храбрим срцима“ обухваћено и удружење Извор

Данас је почела кампања за хуманитарну акцију „С љубављу храбрим срцима“, која се одржава под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, а прикупљена средства биће искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске /Менерали/, у склопу којег дјелује и удружење „Извор“ из Српца, олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 код Kомерцијалне банке Бањалука.

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

М:тел хуманитарни број 1411 биће активан од 6. до 31. децембра 2021. године. Позивом на овај број грађани ће бити у могућности да подрже акцију са 1 KМ.

 

 

 

Comments are closed.