Позив србачким привредницима за учешће у пројекту „Поносна картица 2020 – цијена минус за 3+“
19. августа, 2020.
Јавни позив за србачке пољопривреднике за набавку механизације
20. августа, 2020.

Још три случаја вируса корона у Српцу, заражене двије млађе и једна старија особа

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрована су три нова случаја вируса корона. Ради се о двије млађе женске особе, од којих је једна здравствени радник Дома здравља, те мушкарац старије животне доби који је био и раније позитиван на овај вирус а ово су резултати поновљеног тестирања.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац ради на утврђивању контаката и стављању под здравствени надзор. Будући да међу зараженима има здравствених радника, у Дому здравља су предузете све неопходне мјере за спречавање ширења заразе.

У Републици Српској је у задња 24 часа евидентирано још 146 новозаражених а тестирано је 647 лабораторијских узорака.

Ради се о 66 мушких и 80 женских особа, од којих је 27 млађе, 90 средње и 29 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 20 особа је из Бањалуке, 19 из Градишке, 15 из Пала, по 10 особа је из Добоја и Лакташа, девет особа је из Теслића, осам из Зворника, седам из Бијељине, по шест особа је из Kозарске Дубице и Мркоњић Града, пет из Рогатице, четири особе из Приједора, по три из Источне Илиџе и Српца, по двије из Источног Новог Сарајева, Требиња и Фоче и по једна особа је из Билеће, Kнежева, Kотор Вароша, Лопара, Љубиња, Модриче, Новог Града, Оштре Луке, Рибника, Сокоца, Сребренице, Хан Пијеска, Шамца, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја.

До сада је у Републици Српској потврђено 6.509 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 224 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 3.948 особа, тестиране су укупно 59.294 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 259, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 61, а у општим болницама 198.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.239 особа, а надзор је завршен код 51.017 особа.

Comments are closed.