Погоршана епидемиолошка ситуација у Српцу, нових 17 случајева вируса корона
17. октобра, 2020.
Омогућена бесплатна бањска рехабилитација за четворо људи из борачких категорија
19. октобра, 2020.

Још шест случајева вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још шест случајева вируса корона од девет тестираних узорака. Ради се о четири мушке особе, од чега су тројица млађе а један средње животне доби, а међу позитивнима су и двије млађе женске особе.

Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији, а хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац ради на утврђивању идентитета особа са којима су били у контакту.

Ово је још једна потврда да су млади посљедњих дана најчешће на удару новог вируса због чега се препоручује да избјегавају већа јавна окупљања и обавезно носе заштитна средства, поштују физичку дистанцу и друге мјере и препоруке надлежних институција.

Од избијања пандемије, у Српцу су евидентирана 172 случаја вируса корона. Због погоршања епидемиолошке ситуације заказана је сједница Штаба за ванредне ситуације општине Србац која ће бити одржана у понедјељак 19. октобра са почетком у 9 часова а том приликом ће се размотрити потреба увођења додатних мјера у циљу заштите здравља становништва.

У протекла 24 часа у Републици Српској извршено је тестирање 510 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 177 особа.

Ради се о 97 мушких и 80 женских особа, од којих је 47 млађе, 120 средње и 10 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 93 особе су из Бањалуке, 15 из Градишке, 13 из Приједора, 10 из Зворника, седам из Челинца, по шест из Лакташа и Српца, пет из Бијељине, о три из Kозарске Дубице, Мркоњић Града и Шипова, по двије из Власенице, Kотор Вароша и Новог Града и по једна из Вукосавља, Kнежева, Модриче, Прњавора, Рогатице, Сребренице и Теслића.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су и три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о двије жене и мушкарцу старије животне доби из Мркоњић Града, Теслића и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 11.557 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 337 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 7.443 особа, а тестирано је укупно 89.613 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 265, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 99, а у општим болницама 170.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.462 особа, а надзор је завршен код 63.894 особе.

Comments are closed.