Начелник Полицијске управе Градишка у посјети Српцу
6. августа, 2021.
Штанд Удружења жена из Српца најљепши на сајму у Приједору
7. августа, 2021.

Још шест случајева вируса корона у Српцу, укупно 28 позитивних

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још шест нових случајева вируса корона, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Од тога је присуство новог вируса код пет особа утврђено брзим антигенским тестирањем а путем ПЦР теста код једног лица.

Ради се о четири мушкарца млађе животне доби и по једној женској особи млађе и средње животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, укупно је 28 активних случајева вируса корона у Српцу и овај број је свакодневно у рапидном порасту још од 2. августа када су забиљежена свега два случаја.

У порасту је и број обољелих у посљедња 24 часа у Републици Српској гдје је вирус корона, путем ПЦР теста, потврђен код 23 особе од 292 тестиране, а није пријављен ниједан смртни случај.

Према мјесту пребивалишта, по четири лица су из Бањалуке и Сокоца, три из Рудог, по два из Вишеграда, Лакташа и Требиња, те по једно из Бијељине, Власенице, Добоја, Модриче, Српца и Фоче.

До сада је у Републици Српској потврђен 64.551 случај вируса корона, а преминуло је 3.809 људи код којих је потврђен вирус корона.

У Републици Српској се од вируса корона опоравило 57.323 лица, а тестирано је 291.939.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 40, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 19, а у осталим болницама 21. На респиратору је једна особа.

Comments are closed.