Уручена општинска признања на свечаној академији, Повеља за докторицу Зденку Голић
14. октобра, 2021.
Прослављена крсна слава Покров Пресвете Богородице и Дан општине Србац
14. октобра, 2021.

Још шест нових случајева вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још шест случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о три мушке и три женске особе од чега је један мушкарац средње а два старије животне доби и једна жене средње и двије старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у Српцу је активно позитивно 39 особа а у изолацији се налази 100 лица, од чега је 61 било у контакту са зараженима.

На подручју Републике Српске у протекла 24 часа извршено је тестирање 699 лабораторијских узорака а вирус корона потврђен је код 232 особа. Институту за јавно здравство РС пријављена су 23 смртна случаја.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 621 а на респиратору су 54 особе. Под здравственим надзором је 8000 особа.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац вршиће се вакцинација и сутра од 9 до 14 часова, без претходног заказивања, а на распореду је прва доза СиноВак вакцине.

 

Comments are closed.