У Српцу порастао број запослених у привреди у задње четири године
3. септембра, 2020.
Бициклистичка трка Београд-Бања Лука пролази кроз центар Српца у понедјељак 7. септембра
5. септембра, 2020.

Пет нових случајева вируса корона у Српцу, заражене четири жене и један мушкарац

На подручју србачке општине у протекла 24 часа регистровано је још пет случајева вируса корона, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац. 

Међу зараженима су три млађе и једна старија женска особа од којих су се двије јавиле на преглед због респираторних тегоба а двије су имале контакт са раније позитивним особама и у питању су породични кластери. Сви имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Заражен је и старији мушкарац који је смјештен на Kлинику за инфективне болести Универзитетско-клиничког центра у Бањалуци гдје је и тестиран.

У протекла 24 часа у Републици Српској је евидентирано 69 новозаражених особа а тестирана су 572 лабораторијска узорка.

Ради се о 39 мушких и 30 женских особа, од којих су 16 млађе, 39 средње и 14 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 15 особа је из Бањалуке, девет из Добоја, шест из Источне Илиџе, пет из Српца, четири из Фоче, по три из Лакташа, Теслића, Челинца и Шипова, по двије из Дервенте, Новог Горажда, Петрова, Прњавора и Рибника и по једно из Бијељине, Источног Новог Сарајева, Језера, Kнежева, Kотор Вароша, Мркоњић Града, Станара и Шамца.

У истом периоду Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се женама старије животне доби из Бањалуке (двије особе), Kнежева, Шамца, Градишке и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.726 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 261 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.742 особа, тестирано је укупно 67.345 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 195, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 55, а у општим болницама 140.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 2.922 особе, а надзор је завршен код 53.321 особе.

Comments are closed.