Регистрована четири нова случаја вируса корона у Српцу
20. јуна, 2020.
Потврђена четири нова случаја вируса корона у Српцу, засједао штаб за ванредне ситуације
22. јуна, 2020.

Још осморо заражених вирусом корона у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је осам нових случајева вируса корона у Српцу који се доводе у везу са случајевима који су потврђени претходних дана.

У питању су четири раднице Дјечијег вртића „Наша радост“ и троје дјеце полазника млађе јасличке групе, те једно дијете из мјешовите групе.

Закључно са данашњим даном, тестирани су сви радници вртића и позитиван налаз је пронађен код укупно 13 запослених. Јуче су тестирани и малишани из најмлађе јасличке групе а наредних дана слиједи тестирање деце из других вртићких група у којима су боравила заражена дјеца, а резултати ће бити накнадно саопштени.

Дјеца из осталих група за сада не показују никакве симптоме и знакове болести, те се над њима, уз сарадњу родитеља, врши свакодневни здравствени надзор од стране хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац. Све активности ове службе спроводе се уз сагласност и инструкције Института за јавно здравство РС.

У протеклих пар дана регистровано је укупно 19 случајева обољелих који се доводе у везу са вртићем, док је од почетка пандемије евидентиран 31 случај у нашој општини, од чега се 10 опоравило а двоје преминуло услијед других здравствених компликација.

Тренутно се у кућној изолацији налази 230 лица која су била у контакту са зараженима у предшколској установи у Српцу.

„Чињеница је да је број заражених у значајној мјери повећан, али се ситуација за сада држи под контролом јер се сви новозаражени доводе у везу са ранијим случајевима, тако да се мјерама изолације покушава сузбити даље ширење. У случају да дође до значајнијег погоршања епидемиолошке ситуације донијећемо нове мјере на сједници кризног штаба“, рекао је Млађан Драгосављевић, начелник општине и командант Штаба за ванредне ситуације општине Србац.

Он је још једном апеловао грађанима да новонастало стање схвате максимално озбиљно и да се обавезно придржавају прописаних мјера заштите како се зараза не би проширила и угрозила друге грађане, нарочито оне старије животне доби и суграђане који болују од разних хроничних обољења.

Comments are closed.