Презентован концепт “паметног града” у Српцу
31. јула, 2020.
Одали почаст погинулим борцима из Лилића
3. августа, 2020.

Још један случај вируса корона у Српцу

Након четири дана без регистрованих случајева, данас је откривено присуство вируса корона код још једне особе са подручја србачке општине.

Ради се о пацијенту који се већ неколико дана налази на лијечењу у Општој болници Градишка гдје је и извршено тестирање.

Закључно са данашњим даном на подручју наше општине је регистровано 67 позитивних случајева на вирус корона.

У Републици Српској је у протекла 24 часа регистровано 109 нових случајева а извршено је тестирање 431 лабораторијског узорка.

Према мјесту пребивалишта 27 особа је из Пала, 23 из Бањалуке, 11 из Требиња, шест особа је из Лакташа, пет из Прњавора, по четири особе из Бијељине, Вишеграда и Зворника, по три су из Приједора и Шековића, по двије особе су из Градишке, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Рибника и Шипова и по једна особа је из Братунца, Kнежева, Kотор Вароша, Модриче, Сокоца, Српца, Челинца, Источног Старог Града и Језера.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Лакташа, мушкарцу старије животне доби из Теслића и мушкарцу средње животне доби из Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.020 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 176 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

За сутра у 9 часова заказана је редовна сједница Штаба за ванредне ситуације општине Србац на којој ће се размотрити актуелна епидемиолошка ситуација и утврдити наредни правци дјеловања.

Comments are closed.