Нови случај вируса корона у Српцу, заражен млађи мушкарац
8. октобра, 2020.
Министар Вјекослав Петричевић и начелник Млађан Драгосављевић обишли фирме „Тексопром“ и „Бест текс“
9. октобра, 2020.

Још један случај вируса корона у Српцу, заражена старија жена

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрован је још један случај вируса корона а ради се о жени старије животне доби која је била у контакту са раније позитивном особом.

Из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац наводе да је заражена особа од понедјељка у кућној изолацији, тренутно је без тегоба и налази се под редовним здравственим надзором.

У Републици Српској је у задња 24 часа евидентирано 127 новозаражених а тестирано је 656 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 44 особе су из Бањалуке, 13 из Пала, осам из Бијељине, седам из Зворника, по шест из Лакташа и Мркоњић Града, по пет из Котор Вароша и Приједора, четири из Требиња, три из Невесиња, по двије из Градишке, Лопара, Рогатице, Станара, Теслића, Фоче и Чајнича и по једна из Добоја, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Козарске Дубице, Модриче, Новог Града, Оштре Луке, Петровца, Прњавора, Рибника, Српца и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о двије жене и једном мушкарцу старије животне доби из Кнежева, Приједора и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 10.130 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 321 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.850 особа, а тестирано је укупно 84.326 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 194, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 61, а у општим болницама 133.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.869 особа, а надзор је завршен код 62.282 особе.

Comments are closed.