Црвени крст Србац уручио помоћ за 16 старих и болесних лица
30. новембра, 2020.
Филмови србачких аутора међу најбољима у конкуренцији 36 радова
1. децембра, 2020.

Још један случај вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрован је још један случај вируса корона а ради се о жени старије животне доби која се налази на болничком лијечењу у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Закључно са данашњим даном, у кућној изолацији на подручју србачке општине налазе се 73 лица од чега је 27 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије заражено је 395 особа из Српца од чега се опоравило 356 а преминуло је 12 лица.

Из Општинског штаба за ванредне ситуације апелују грађанима да се строго придржавају прописаних мјера јер је у посљедње вријеме евидентиран све већи број људи из Српца који се смјештају на болничко лијечење због тежих симптома, тако да само одговорним понашањем можемо смањити број обољелих.

У протекла 24 часа на територији Републике Српске нови вирус корона је потврђен код још 134 особе а тестирано је 306 узорака.

Ради се о 75 мушких и 59 женских особа, од којих је 15 млађе, 75 средње и 44 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 39 особа је из Бањалуке, 21 из Бијељине, 15 из Источне Илиџе, девет из Градишке, осам из Источног Новог Сарајева, шест особа из Братунца, по пет из Прњавора и Челинца, по четири из Лакташа и Мркоњић Града, по три особе из Зворника и Милића, по двије из Билеће, Приједора и Шековића и по једна особа је из Вукосавља, Козарске Дубице, Котор Вароша, Осмака, Рибника и Српца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

Ради се о девет мушких и осам женских особа средње и старије животне доби од којих су четри особе из Добоја, три из Градишке, двије из Бањалуке и по једна особа из Гацка, Бијељине, Прњавора, Мркоњић Града, Козарске Дубице, Дервенте, Модриче и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 29.952 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.048 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.