Србац спреман да угости свјетске бициклисте, начелник организовао пријем за директора трке
26. августа, 2020.
Нови случајеви вируса корона у Српцу, заражена два мушкарца
28. августа, 2020.

Још један случај вируса корона у Српцу

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 589 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 71 особе у Републици Српској.

Ради се о 34 мушких и 37 женских особа, од којих је 18 млађе, 39 средње и 14 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 18 особа је из Бањалуке, девет из Градишке, шест из Гацка, пет из Шипова, по три из Братунца, Фоче, Требиња и Бијељине, по двије из Мркоњић Града, Лакташа, Приједора, Источне Илиџе, Kозарске Дубице, Лопара и Сокоца и по једна из Српца, Зворника, Прњавора, Челинца, Трнова, Новог Горажда и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Лопара.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.089 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 242 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.179 особа, тестиране су укупно 62.851 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 256, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 68, а у општим болницама 188.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.351 особа, а надзор је завршен код 53.813 особе.

Comments are closed.