Провјера бирачког мјеста омогућена и путем СМС поруке
10. новембра, 2020.
Свечано пуштен у рад новоизграђени водовод у Ћукалима
11. новембра, 2020.

Још један нови случај вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа регистрован је још један случај вируса корона у Српцу, саопштио је Институт за јавно здравство Републике Српске.

Ради се о пацијенту који није тестиран у србачком Дому здравља, већ у некој од болничких установа у окружењу, тако да подаци о наведеној особи још увијек нису доступни здравственој установи из Српца.

Закључно са данашњим даном у кућној изолацији у Српцу налазе се 164 особе од чега је 67 активно позитивних лица. До сада је вирусом корона заражено 350 особа од чега је оздравило 275, а осам лица која су била позитивна на нови вирус су преминула.

У Републици Српској у протекла 24 часа извршено је тестирање 1.158 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 443 особе.

Према мјесту пребивалишта, 79 из Требиња, 75 из Бањалуке, 35 из Зворника, 33 из Бијељине, 22 из Добоја, 17 из Пала, 16 из Градишке, по 13 из Билеће, Источне Илиџе и Теслића, по 12 из Kотор Вроша, Модриче и Шамца, девет из Невесиња, по осам из Лакташа и Шипова, по седам из Дервенте, Мркоњић Града, Рибника и Фоче, пет из Kозарске Дубице, по четири из Милића, Угљевика и Челинца, по три из Лопара и Чајнича, по двије из Берковића, Прњавора и Трнова и по једна из Вишеграда, Источног Новог Сарајева, Kнежева, Љубиња, Петровца, Петрова, Сокоца, Српца и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 37 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о 24 мушкараца и 13 жена, средње и старије животне доби, из Бањалуке и Приједора (по девет особа), Бијељине (три особе), Невесиња , Требиња и Шипова (по двије особе), из Градишке, Kалиновика, Билеће, Источног Новог Сарајева, Kотор Вароши, Челинца, Зворника, Шамца, Новог Града и Вишеграда.

До сада је у Републици Српској потврђено 23.555 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 613 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује грађанима да носе заштитне маске, пошђтују физичку дистанцу, избјегавају већа окупљања и примјењују друге епидемиолошке мјере јер је протеклих дана повећан број преминулих од посљедица вируса корона, што говори да је ситуација веома озбиљна и да само мјерама превенције можемо успорити ширење овог вируса.

Comments are closed.